
CEVİZİN FAYDALARI:
*Demir açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir.
*Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir
*Damar sertliğini önler.
*Enerji sağlar.
*Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır
*Verem mikrobuna karşı korur.
*Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar.
*Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır.
*Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu da giderir.
CEVİZ YAĞININ FAYDALARI;
Bu yağ önce soğuk, sonra sıcakta sıkılması ile elde edilmektedir. Açık sarı renkli, tatlımsı lezzetli sabit bir yağdır.
*Kanı temizlemede,
*kanamalarda, kılcal damarları sıklaştırarak kanamayı durdurma,
*basuru rahatlatmada,
*pekliğe,
*dizanteriye,
*fazla regl kanamalarına iyi gelir.
*Doğal nemlendiricidir.
*Kuru ciltleri besler ve yumuşatır.
*Saç bakımında kullanılır.
*Saçı besler.
*romatizmal ağrılara iyi gelir.
*Bronzlaşmak için kullanılır.
KULLANILIŞI: Haricen; yaralara, kesiklere, mikrobik durumlara, apselere, saç dökülmesine, sinir sistemi ve adale gevşemesine oldukça faydalıdır.
CEVİZ VE CEVİZ YAĞININ ZARALARI :Şeker hastalarının dikkatli kullanması tavsiye edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder